Donkheren

Sociëteit van de Donkheren

Sociëteit van de Donkheren is een groep van oud prinsen en adjudanten die er op toezien dat het jaarlijks Carnaval gevierd wordt zoals in het regelement van de Krabberdonkse koepel staat  beschreven. De Sociëteit van Donkheren is opgericht in 2004 en bestaat op dit moment uit een kleine 20 oud prinsen en adjudanten. Naast deelname aan het KUL, de bouw van een Carnavalswagen, staat dit illustere gezelschap van Donkheren ook garant voor de organisatie van “Prinsjesdag”, wat jaarlijks met Carnaval op de dinsdagochtend wordt gehouden. Tijdens “Prinsjesdag” wordt een door de donkheren opgesteld ludieke troonrede door de Prins voorgelezen. Dus Prins Willem en zijn adjudant Gradus kunnen hun borst nat maken.

Op dit moment wordt er door de Donkheren al weer hard gewerkt aan de invulling van “Prinsjesdag 2015”, welke in het teken zal staan van “OKTOBERFEST”

Iedereen kent ze wel de Duitse en Oostenrijkse Oktoberfesten, waarbij dans en muziek worden aangevuld met diverse acts en waarbij het bier rijkelijk vloeit.  Wij gaan op geheel eigentijdse wijze invulling geven aan dit Oktoberfest, waarbij het de bedoeling is dat iedereen zoveel mogelijk als Anton (in lederhose) of Heidi   (in dirndl)  verkleed komt.  Een deskundige jury zal  de mooist verklede Anton en Heidi met een fraaie prijs belonen.  Ook bestaat er de mogelijkheid om mee te doen aan een aantal traditionele Duitse en Oostenrijkse spelen zoals: boomstam zagen, spijkerpoepen, bierpul  schuiven, dijen kletsen, jodelen en nog veel meer.  De muziek zal bestaan uit Duitse schlagers en Oostenrijkse tiroler muziek, waarbij elke club of ander zangtalent wordt aangemoedigd om hun eigen schlager ten gehore te brengen.  We beginnen op dinsdagochtend 17 februari om klokslag 11.00 uur bij Café de Linden en hopen dat jullie allemaal aanwezig zullen zijn zodat we er met zijn allen een grandioos “OKTOBERFEST” van kunnen maken mit viel SpaB. En denk erom vol is vol, dus kom op tijd !!!!

logo donkheren