Winnaar the Voice

Arthur en Germ winnen  Krabberdonk’s  Open Bloes Festival

Dit keer werd het Krabberdonks Open Bloes Festival ( kortweg  KOBF)  omgedoopt tot  the Voice of Krabberdonk.  De rol van presentator, die jarenlang  werd verzorgd door Mari van de Heijden, werd nu door Jos van Alebeek  vervuld.  Als gast jury leden traden op Ermy Romeijnders en Henk van Gestel.  Beiden ras-muzikanten die zorgdroegen voor het vaktechnische aspect tijdens de jurering.  Dolly en Molly, 2 goedgevormde en gevulde  Surinaamse dames,  maakten dat alle stembriefjes goed en op tijd opgehaald werden.

Vanaf 10.00u was het al flink druk bij Hotel Boer Goossens. Bekende en minder bekende artiesten drentelden zenuwachtig  rond de leden van de organisatie. ( Cv de Krabberoetels).    Na een aantal optredens vertrok de karavaan naar de Majorca bar. Ook daar zetten lokale artiesten hun beste beentje voor. Niet onvermeld mag blijven dat de Krabberdonks kappellen het geheel heel Carnavalesk omlijsten. De Pegeltjes, Wè Heur Ik,  Op ons eige, de Perketuters en Wèn Wittighed lieten zien dat er stevig geoefend was de laatste maanden. Tussen de optredens door in de Majorca bar werd ook nog de ontvanger van het Krabber Kleinood bekend gemaakt. ( Zie elders in dit blad).  Zoals gepland werd de finale gehouden in cafe de Linden.  In een bomvolle cafe-zaal  traden de laatste artiesten op. Daarna aan de jury de zware taak om een goede winnaar te kiezen. Na rijp beraad werd deze bekend gemaakt nadat Wim Pijnenburg  de jarige! presentator Jos, de mede-juryleden  en Molly en Dolly hartelijk had bedankt voor hun grote en deskundige bijdrage.  Ook vroeg hij een groot applaus voor alle leden van cv. De Krabberoetels die tijdens het  KOBF zowel voor als achter de schermen zorgen voor een vlekkeloos verloop van dit Carnavaleske evenement.

De uitslag

Op de derde plaats eindigden met exact evenveel  punten Laura Romeijnders en Marleen van Hamond.  Voor deze jonge artiesten was het hun eerste solo-optreden bij het  KOBF.  Volgens de vakjury gaan we van deze jongedames nog veel  horen.  Dit belooft wat voor volgend jaar.  De 2e plaats werd behaald  door   Toin en Dirk van cv Op ons eige. De jury was met name aangenaam verrast door het feit dat deze slagwerkers uit de schaduw traden, de spotlights opzochten en gezamenlijk een lied ten gehore brachtne. Ondersteund door, hoe kan het ook anders, Op Os Eige, die het wel even moesten stellen met een kleinere bezetting .  Ook deze handicap was bij de jury afweging bekend en werd meegenomen.

Om de spanning niet onverantwoord hoog te laten oplopen werd daarna snel bekend gemaakt wie de enige echte winnaars  waren van  KOBF / the voice of Krabberdonk:  Arthur Cooijmans en Germ van de Wetering.  Na het winnen van het  KOBF traden deze aanstormende talenten ook nog op in the Scratch en  dinsdag avond bij de altijd geweldige afsluiting van Carnaval. ( t.w.  En dè vur unne Dinsdagavond ).

Slogan

Cv de Krabberoetels hanteren de slogan:  KOBF, dat weet je, daar ben je.  Het is duidelijk dat steeds meer  mensen de lokroep van dit evenement niet kunnen weerstaan en van de partij zijn.  Dus wil je echt mee kunnen praten volgend jaar dan weet je het en ben je er (bij).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het ontvangen van hun 1e prijs traden Arthur en Germ nogmaals op.