Er was eens….de Krabbertuin 2019

Op zaterdag 26 januari 2019 organiseerde Stichting Krabberdonk voor de 10e keer de jaarlijkse Krabbertuin met als thema “Er was eens…..” Want In Krabberdonk lupt ‘t op rollekus, al 50 jaor!

Tijdens het optreden van kapel Op Ons Ege liep de gezellig versierde zaal al snel vol, er heerste een heuse huiskamer sfeer. De middag kon beginnen toen ook Prins Mark, Adjudant Jeroen en hun Golden Girls, zoals de dames van de raad dit jaar heten, binnen waren.
Prins Mark heette de gasten van harte welkom en refereerde in zijn toespraak heel toepasselijk naar het lied van Ad de Laat “Den Dungen van eiges” wat een beetje het volkslied van ons dorp is; “Het zegt veel over ons mooie Krabberdonk en hoe de mensen hier in het leven staan. Niks komt voor niks maar met zijn allen kunnen we er wel iets heel moois van maken. Met iedereen die maar zin heeft, want iedereen is welkom !!! Carnaval zorgt voor verbroedering, samenzijn en verbondenheid en is een feest voor iedereen”.
Daarna beten de Golden Girls het spits af met hun eigen lied “Carnaval op rollekus”.

De speciale gast van vanmiddag was Burgemeester Jan Pommer en zijn vrouw Willy. Dit jaar nemen we afscheid van onze “Meier” zoals hij met carnaval altijd genoemd wordt en dus nodigde Carla Kocken hem uit op het podium voor een openhartig interview.

Nadat Op Ons Ege nog een paar nummertjes uit hun instrumenten had laten rollen was het de beurt aan Huub Goossens Jr. Hij vertelde over de nieuwe opzet van carnaval in Krabberdonk wat de horeca betreft. Samen zijn zij verenigd in Horeca United (HU). De cafés blijven gesloten, want met carnaval moet je dit jaar in het Krabberdorp zijn, een grote tent op de parkeerplaat achter Boer Goossens die je bereikt via een Krabberpoort in het Krabberdonkse straatje. Een mooi programma voor jong en oud ligt klaar.

Na de pauze vertoont het Videoteam een videopresentatie over het ontstaan van het huidige Bouwdorp, die dit jaar ook 50 jaar bestaat.

Het volgende optreden zorgde voor de nodige lachers in de zaal. Tonprater Arian Compen, (oud finalist van het alom bekende Keiebijters Kletstoernooi en van de Brabantse Kampioenschappen) alias Adrianus de oppas-opa die samen met zijn kleinkinderen naar de Ikea ging, wat natuurlijk in een hilarische dag uitmondde.

Wegens enorm succes in de vorige Krabbertuin, opnieuw een optreden van ’t Vierdonk Kwartet, die zich aankondigde dmw een komische film. Bij binnenkomst hadden zij de “Mystery Guest” bij zich. Na veel raden kwam Marion Cooijmans tevoorschijn. Zij is o.a. de ontwerpster van de fantastische logo’s en pinnetjes van Krabberdonk.
Het optreden van ’t Vierdonk Kwartet ging, net als vorig jaar, via nummers uit de Jukebox. De zaal mocht een nummer roepen en zij zongen het. En er mocht meegezongen worden, want de heren van het kwartet zijn “meezangers” zoals zij zelf zeggen.
Als laatste mocht Burgemeester Pommer een lied kiezen, het werd een afscheidslied en de hele zaal zwaaide met witte zakdoekjes “Jan Pommer bedankt ole, ole”.

 

(Foto Frank van Boxtel BOXimages)