Tiswa, Prins Mark regeert over Krabberdonk 2019

Zoals al jaren traditie is in Krabberdonk, is afgelopen zaterdag 10 november, voorafgaand aan de KUL, de nieuwe Prins van Krabberdonk bekend gemaakt.
Een spannende jingle kondigde iets spectaculairs aan. Van achter uit de zaal kwam een rollercoaster door de zaal gerold. Met voorin de “karretjes” van de nieuwe dames van de raad, gevolgd door de Donkheren, club van oud Prinsen en Adjudanten. Allen voorzien van een Sara- of Abrahammasker. Dit had te maken met het thema van karnaval 2019; “In Krabberdonk lupt ut op rollekus, al 50 jaor”. Maar waar was de nieuwe Prins? Zaal donker, zoeklicht aan. Maar de vreemde Prinsenschoenen deden hem verraden tussen de Donkheren. Onder het masker kwam het gezicht van Prins Mark (van Hal) tevoorschijn. Hij nodigt, uit de zaal, zijn Adjudant Jeroen (Peijnenburg) uit op het podium, om samen met hem dit avontuur aan te gaan. De beide heren worden ook dit jaar weer ondersteund door hun raad van Dames. Dit jaar met 6 nieuwe gezichten. Traditiegetrouw mag de Prins zijn dames een naam geven. Dit jaar gaan ze karnaval vieren als “de Golden Girls”.

Verder werd er die avond natuurlijk ook de jeugdraad van Krabberdonk voorgesteld. Door middel van een film stelt “oud” Jeugdprins Nik de jeugdraad voor en worden de nieuwe jeugdhoogheden bekend gemaakt; Jeugdprins Roemer (Postma), Jeugdprinses Irene (vd Dungen) en Jeugdadjudant Ties (van Zandbeek). Dit gezellige trio en hun enthousiaste jeugdraad zal nog vaak in Krabberdonk, maar ook daarbuiten te zien zijn en ze hebben er heel veel zin in.

Na alle officiële speeches, bekendmakingen en installaties kon de KUL, Krabbedonks Uitzinnige Liedjesfestival, beginnen. Het was weer een ouderwets gezellig avond. Het publiek kon genieten van diverse spetterende, maar vooral verrassende en creatieve optredens en muziekskus. Na druk beraad van de juryleden, want de keuze was weer heel lastig en lag dicht bij elkaar dit jaar, is als winnaar CV Op ons ège uit de bus gekomen.