Krabber Kleinood voor Ingrid van de Wetering

Krabberdonk, Den Dungen, kent het Krabber Kleinood. Een mooi vorm gegeven onderscheiding van geborduurde figuren op hout. Een uniek versiersel voor heel speciale mensen die, zoals het protocol omschrijft, uitgereikt wordt aan personen die achter de schermen veel vrijwilligerswerk verrichten voor het Krabberdonks Carnaval. De organisatie rondom het Krabber Kleinood is in handen van cv de Krabberoetels.

Tijdens de Kraberdonkse kroegentocht op Carnavalsmaandag wordt traditiegetrouw deze speciale erkenning uitgereikt. Ditmaal was de plaats van handeling cafe t Trefpunt. De gelegenheid was bomvol en velen hoorden waarom dit jaar de eer te beurt viel aan Ingrid van de Wetering.
Er zijn veel redenen waarom Ingrid veel voor Krabberdonk betekent. Zo is ze de schakel tussen het bestuur van de Koepel en Prins, Adjudant en Raad. Ze bereidt de Hoogheden en de raad voor op hun belangrijkste taken. Voor veel gelegenheden maakt ze het Krabberdonks draaiboek en ze bewaakt het protocol. Daarnaast organiseert ze de officiële bezoeken van Prins en gevolg en draagt ze zorg voor de protocollaire outfit van Prins en Adjudant. Dit alles doet ze al elf jaar.