Krabbertuin 2018 swingt de pan uit!

Zaterdag 13 januari vond alweer de 9e editie van de Krabbertuin plaats. De zaal van Boer Goossens was tot de laatste stoel gevuld met gasten die genoten hebben van een gezellige middag met een gevarieerd programma.

De opening werd verzorgd door Prins Driek, samen met zijn Adjudant Don Juan en zijn Chica’s.

Aansluitend heeft Carla Kocken een interview met Frank Beck, de voorzitter van Harmonie Wilhelmina. Frank vertelt over het programma van het 100-jarig bestaan van de Harmonie, wat in het weekend van 27 t/m 29 april gevierd gaat worden, met verschillende uiteenlopende activiteiten voor jong en oud. Na dit gesprek laat de slagwerkgroep van de Harmonie horen waarom zij al zo vaak in de prijzen zijn gevallen met hun optredens. Een leuke act met onzichtbare trommels en muziek maken met en op  buizen.
Na dit enorme geweld aan geluid even wat tijd voor iets rustigers. Dirk van Hamond in de persoon van Elvis Presley zingt een aantal mooie bekende liedjes en ontroert menig toehoorder met zijn zeer gelijkende stem van de King of Rock and Roll.

In de pauze vertoont het Videoteam een film over de activiteiten in Den Dungen van het afgelopen jaar. Direct na de pauze volgt er nog een film over Harmonie Wilhelmina. Deze film geeft een goed beeld van wat de Hermonie voor ons dorp betekent.

Voor het volgende optreden wordt de ton klaargezet. Want we verwelkomen niemand minder dan tonprater Jan Schellekens. Jan vertelt op hilarische wijze dat hij niet welkom was bij het Gilde in Den Dungen en daarom zelf maar een Gilde opgericht heeft.

Nog bijkomend van deze geweldige tonprater worden de volgende artiesten aangekondigd, ’t Vierdonk Kwartet. Een speciaal voor de Krabbertuin samengesteld gezelschap van meezangers die meezingen met meezingers. Dit gezelschap bestaat uit Ton, René, Erwin en Han van de Veerdonk. Via nummers die door het publiek genoemd worden starten zij de jukebox en zingen diverse bekende meezingers. Het publiek ging verschillende keren staan en deinde mee op de muziek. Er werd hier en daar zelfs een dansje gewaagd en een polonaise ingezet. Kortom, ’t Vierdonk Kwartet liet Krabberdonk Swingen!!
Als afsluiter zingen alle artiesten samen met het publiek het Krabberdonks volkslied “Mi hil mun hart”.

De organisatie kan terugkijken op een geweldige middag en zij hebben zeker Krabberdonk de pan uit laten swingen.