Opening Krabberdonkse Ambassade

Op donderdag 16 februari j.l. vond er voor Krabberdonk (Den Dungen) een historische gebeurtenis plaats: De opening van een Krabberdonkse Ambassade in Oeteldonk.

Deze vestiging vond plaats in het kader van het regionaal opvangbeleid en is bedoeld om (verdwaalde) Krabberdonkers op te vangen op een echt stukje Dungens grondgebied in Den Bosch. Er bestaan wederzijds al langer historische banden: de Peer stamt af van de Dungense
Muggenheuvel, vorig jaar is er een Oeteldonks konselaat gevestigd in Krabberdonk en is Prins Ronald II eigenlijk een verdwaalde Krabberdonker in Oeteldonk…

Als ambassadeur werd benoemd Cas Goossens en werden hem de versierselen omgehangen die bij deze hoge functie horen, in hem heeft Krabberdonk een vurig pleitbezorger gevonden voor het uitdragen van de Krabberdonkse driekleur!