De Bluumkesbrug verbindt Krabberdonk met Den Birrekoal

De Meier van Meeaanderdonk (de burgemeester van Sint-Michielsgestel) heeft zaterdag de fietsbrug over de Zuid-Willemsvaart tussen Den Dungen en Berlicum officieel geopend. Toon Pijnenburg onthulde de naam: Bluumkesbrug.

Ze werden daarbij ondersteund door prins Ronald II van Krabberdonk en prins Peer II van Dun Birrekoal, samen met hun gevolg en vele belangstellenden.

Toon Pijnenburg, die de naam op een veiling voor het goede doel had gekocht, heeft de brug de naam De Bluumkesbrug gegeven, vernoemd naar de alleen uit dames bestaande Krabberdonkse Raad van 2004-2005, toen hij daar zelf adjudant was. Geheel onverwachts stelde tijdens deze bijeenkomst de Birrekoalse prins voor de brug aan zijn zijde nog een naam te geven, de Pierekoal, vernoemd naar een kleine ven in Berlicum waarvan hij als prins heerser was en dat door de nieuwe stroming van de Aa was verdwenen. Het door de Beren al vooraf gemaakte bord met die naam werd aan de brug opgehangen.

Burgemeester Pommer bedankte in zijn toespraak de Fietsersbond, die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van de fietsbrug.