Krabbertuin was Werrum Nest

Zaterdag 28 januari vond alweer voor de 8e keer de Krabbertuin plaats bij Boer Goossens. De volle zaal heeft genoten van diverse optredens. De commissie had ook dit jaar weer alles uit de kast getrokken om voor de wat oudere Krabberdonkers een geweldige middag te organiseren.
CV Op ons ège zorgde voor de opwermer en ook later in de middag hebben zij een aantal gezellige carnavalsnummers laten horen. Toen Prins Ronald, Adjudant Jac en hun ZonneKus binnen waren kon de middag echt beginnen. Gestart werd er met onze eigen Krabberdonkse artiesten Huub en Toine, het duo Nie Te Houwe. Al jaren doen zij niet onverdienstelijk mee aan de Open Bloes tijdens de carnaval. Heel de zaal roeide, zeilde en viste mee met hun laatste carnavalshit. Na dit muziekgeweld was het tijd voor een wat rustigere act. Goochelaar Rinaldo liet ons verbazen over trucs met o.a. een touw, duiven dollars en bierflesjes. We stonden erbij, maar begrepen er niets van. Carla Cocken onderwierp onze Konsul Willem vd Pennen aan een openhartig gesprek en vroeg hem uit te leggen wat een Konsul is, hoe hij dat geworden was en wat er op het Konsulaat allemaal gebeurt. We zijn er weinig wijzer van geworden.

Tijdens een korte pauze werd het podium verbouwd en klaar gemaakt voor de slagwerkgroep van Harmonie Wilhelmina. Zij gaven een wervelende show, inclusief een blacklight act, weg. Ondertussen stond de volgende gast al ongeduldig in de gang te wachten. Tonprater Cees Coolen, alias Ciske de Herdershond zette een ontzettend leuke buut neer als meneer Pastoor.

Hierna was het weer tijd voor muziek. Joachim van Schijndel, zong met zijn prachtige Elvis-achtige stem een aantal mooie nummers. Tijdens zijn optreden verscheen de Mystery Guest. Na flink raden bleek dit Ben van Roy te zijn, de voorzitter van DuBos, de Dungense Belangenorganisatie senioren, en vertelde hier wat meer over.

Joachim zingt nog wat nummers samen met Ben Kok, dit duo is sinds kort ook bekend als Hij & Hum. En na de gebruikelijke bedankjes voor de verschillende vrijwilligers die deze middag weer mogelijk hebben gemaakt, wordt de middag afgesloten met het Krabberdonks volkslied “Mi hil mun hart”.

Het was weer een fantastische middag en un werrum nest was het er zeker.

krabbertuin 3

krabbertuin 4