1e prijs vakjury krantenwisseltroffee

Zaterdag 14 maart vond in Berghem de 41e krantenwisseltrofee plaats, het boekenbal voor carnavalskranten uit Noord-Brabant.
Het was de Stichting Krabberdonk uit Den Dungen die ooit in 1974 op kleine schaal startte met de competitie Krantenwisseltrofee. De destijds regerende Prins Krabber de Vierde, de heer Thom Dissel en bestuurslid Jeanne v.d. Westelaken, in die tijd correspondente van het Brabants Dagblad, wisten het bestuur warm te krijgen voor het opzetten en uitvoeren van een carnavalesk evenement waarin het fenomeen carnavalskrant centraal zou staan.

Inmiddels zijn er zo’n 30 deelnemende dorpen en is het een groots evenement geworden. De strijd gaat tussen het mooiste boekje, blaadje of krant. Vanuit Krabberdonk toog zaterdag een delegatie naar de Berchplaets in Berghem. Bij de publieksjury werd de krant helaas niet vernoemd, maar de vakjury daarentegen had de Krabberkoerant enorm hoog gewaardeerd en dat leverde een 1e plaats op. Frank van Boxtel nam, namens de redactie, de wisselbeker in ontvangst. Zeer verdiend en een mooie waardering voor iedereen die zich weer belangeloos voor de krant ingezet heeft!

krantenwisseltroffee2015

Vanmiddag tijdens het Halfvasten zullen we ook even stilstaan bij het behalen van dit mooie resultaat!!! Makers van onze carnavalskrant al allemaal van harte proficiat!