Tunnelopening groot succes

De Tunnelopening op zondag 25 januari  is een groot ludiek succes geworden. Na de berichtgeving in de lokale pers, social media en mond tot mond reclame was er de grote vraag: Wie gaat het winnen?  Een ludieke strijd maar…..wel een wedstrijd die je wil winnen.  Krabberdonkers zijn in dergelijke situaties vergelijkbaar met de inwoners van het kleine Gallische dorpje in Frankrijk die ten tijden van de Romeinse overheersing stug weerstand bleven bieden. Trots, koppig, creatief en volhardend.

Uiteindelijk werd het een groot feest voor alle (schatting 500 ) aanwezigen.  Voor Krabberdonkers en Bokkendonkers die elkaar in jaren niet gezien hadden werd het een soort reünie. Voor anderen een mooie bestemming van de zondag-wandeling, maar voor de echte Carnavalsvierder een extra uiting waar Carnaval voor staat. Samen Carnaval vieren is ……………..MEER Carnaval. Velen spraken de wens uit dat een dergelijke activiteit (stunt) ieder jaar een onderdeel zou moeten uitmaken van het Carnavals gebeuren. Geen slecht idee.

Al met al een heel mooi voorbeeld hoe Carnaval leeft in Meaanderdonk en het heeft ook aangetoond dat de behoefte bestaat om elkaar te ontmoeten. Dit moet een vervolg krijgen………………

Prins Willem en Adjudant Gradus bedanken allen die gezorgd hebben voor de mooie overwinning van deze ludieke strijd.

Nog even nagenieten?  Zie de schitterende reportage die hoffotograaf Frank van Boxtel gemaakt heeft. http://www.krabberdonk.nl/fotos/2015-2/tunnelgate/

Tot ziens bij het Krabberdonks Carnaval,

Want Samen……………..meer Carnaval in Krabberdonk ( B’ons)

willem & gradus