Krabbertuin weer een geslaagde middag

Op zaterdag 17 januari vond de 6e editie plaats van de Krabbertuin, een speciale middag voor de oudere jongeren en de jongere ouderen, georganiseerd door stichting Krabberdonk.

Ruim 150 bezoekers konden genieten van diverse optredens, zoals van de muziekkapel De Perketuuters met zanger Harold Duijs en een bijzondere gastdirigent. Hierna volgde de première van de videoclip van Prins Willem en Adjudant Gradus die ook samen met de Vlinderkus acte de presence gaven, een komisch optreden van Ine van Alebeek,  Gemma Kuijs en Jeanne Cooijmans als de “levende beelden” Maria en Jacobus, met een trouwe parochiaan, die aan hen  haar verhaal kwijt kon…

Peter Raaijmakers vertelde met de nodige humor aan medepresentator Carla Kocken over zijn belevenissen als raadslid in de gemeente. Bij zijn aanstelling was hij het jongste raadslid van Nederland. Naast zijn studie en het bijhouden van zijn eigen moes/krabbertuin is hij ook mede organisator van de Dungense Kennis Kwiz die afgelopen jaar haar 2e editie kende.

Dat was voor presentator Mark Minkels een mooie gelegenheid om het publiek eens te testen op hun kennis over Den Dungen, als beloning  voor een juist antwoord werden er vele vlinders uitgereikt.

Videoteam De Donk had weer een jaaroverzicht gemaakt met veel aandacht voor de opening van Kindcentrum de Immenkorf.

Hierna volgde een kennismaking met schilder Wiljo Hooijmans, ook wel de Engelenman genoemd: hij schildert nl. uitsluitend engelen. Hij heeft intussen al een paar duizend schilderijen gemaakt, verschillend in kleur en nuance met vaak een religieuze achtergrond. Wiljo gaat speciaal voor Krabberdonk een schilderij maken dat dan per opbod verkocht gaat worden.

Uit Gemonde kwam tonproater Ben v.d. Sangen. Als bewoner van de Litserborg deed hij eens uitgebreid op geheel eigen humoristische wijze uit de doeken wat hij vond van het leven in een bejaardencentrum en kreeg hiermee al snel de lachers op zijn hand.

Het laatste optreden was voor zanger Gerlof Trommelen, een inmiddels vaste gast in de Krabbertuin. Met een gevarieerd repertoire van Engelstalige en Zuid-Amerikaanse hits tot Duitse schlagers wist hij met zijn mooie, krachtige stem het publiek enthousiast te krijgen.

Voorzitter Toine van Vught sprak vervolgens een dankwoord uit aan de organisatie van deze middag: Fiet Cooijmans, Wiens Rasing en Tonny Mulders, alle andere vrijwilligers, familie Goossens en een speciaal woord van dank aan het Videoteam de Donk voor hun inzet gedurende het hele jaar.

Traditiegetrouw werd deze gezellige middag afgesloten door alle aanwezige artiesten en natuurlijk ook het publiek met het zingen van het Dungense volkslied : Tussen de Brug en de Meule.

Alle foto’s van de Krabbertuin staan onder de kolom foto’s.

Stichting Krabberdonk, Fiet Cooijmans