Um’rintekommuh

Vrijdag 21 februari organiseerde de muzikanten van Wè Heur Ik hun allereerste Krabberdonkse Concerto Grossi Cyclus in het café van Boer Goossens. Een concert bestaande uit een drietal grootse en meeslepende optredens van de Perketuuters kapel, Wè’n Wittighed en Op ons ège.

Een aantal jaren geleden is Wè Heur Ik begonnen met een avond vóór de carnaval te wijden aan de dames van de Raad. Meestal hing het thema van deze avond samen met de naam van de raadsdames. Deze naam wordt namelijk elk jaar veranderd door de nieuwe Prins van Krabberdonk.

Dit jaar wilden ze er een andere “swung” aan gegeven, meerdere clubs werden uitgenodigd en de avond werd omgedoopt tot dé “opwarmer” van Carnaval 2014 met de naam “Um’rintekommuh”.
Tijdens de avond trok heel het gezelschap, op uitnodiging van Prins Arthur en Adjudant Germ, naar het pleintje buiten. Daar werd de “Moeskrabber”, vorig jaar nog gemaakt door o.a. adjudant Germ, officieel onthult. Voor de gelegenheid had de adjudant er zelfs een heuse tap aan gemaakt. Er volgde een toost met alle aanwezigen op een goed begin van de carnaval. Een heerlijk “schuimende” traktatie van de Prins.

Binnen werd het programma weer voortgezet. Ook Prins Arthur, adjudant Germ en hun Donkvrouwen gaven nog een optreden weg.

En tenslotte een spetterende afsluiting van de avond met een geweldig optreden van Wè Heur Ik zelf. Kortom, een perfecte opwarmer en zeker voor herhaling vatbaar.

!cid_44E8E706-9401-42A9-9ADC-14F7542CF4CF@lan groot