Geslaagde 5e editie Krabbertuin

Zaterdagmiddag 1 februari werd bij Boer Goossens in Den Dungen weer de Krabbertuin gehouden. Een gezellige middag voor de iets oudere Dungenaar. Dit jaar al weer voor de 5e keer georganiseerd door de Krabberdonkse Koepel.

 

De gasten werden bij binnenkomst al verwelkomd door de muziek van CV Ut Moes Mar Us.

Met een overvolle zaal begon de middag met een optreden van Prins Arthur en Adjudant Germ. Een primeur van hun eigen versie van het lied “Leve de lol in Krabberdonk”.  De sfeer zat er vanaf toen al goed in.

Hierna volgde er verschillende optredens van artiesten van Dungense bodem. De aftrap was voor Anneke van Pinxteren en Kees de Bie. Zij zongen een paar mooie liefdesliedjes en sloten af met “Hier ben ik thuis” van Gerard van Maasakkers. En er werd al vrolijk meegezongen.

Vervolgens werd de ton van het tonproaten voor de dag gehaald. Annelies van Ingen bracht nog een keer haar buut van vorig jaar. Er werd weer smakelijk gelachen om haar typetje Loesje de huisvrouw.

Zij  maakte daarna plaats voor Jos Bertens van de plaatselijke heemkundekring. Hij vertelde over wat oudheden van vroeger, o.a. over de poffer.

De hele middag werd natuurlijk weer vastgelegd door het videoteam de Donk.

Zij draaide voor en na de pauze een compilatie van wat er het afgelopen jaar in Den Dungen gebeurd is, met natuurlijk de afbraak van het bejaardenhuis en de bouw van de Litserborg.

In de pauze werden de aanwezigen weer geamuseerd door de muziek van Ut Moes Mar Us.

Direct hierna liet het saxofoonkwartet Aquilibre een aantal prachtige nummers horen.

Ook het KBO koor zong nog een paar gezellige liedjes voor het publiek.

Toen kwam de verrassing van de middag. Het duo “Slappe Thee”. Huub Goossens en Hennie van Grinsven brachten met hun typetjes een hoop slappe klets en er werd flink gelachen om hun gestuntel.

Als afsluiter zongen Ben Kok en Gerlof van Trommelen nog een aantal meezingers, waaronder de bekende Dungense carnavalskraker “Mi Hil Mun Hart houw ik van Krabberdonk”.

De middag werd afgesloten met het Dungense volkslied “Tussen de brug en de meule” gezongen door alle artiesten samen.

Kortom het was weer een geweldige middag , voor ieder wat wils. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde 5e editie van de Krabbertuin.

duo slappe thee