Prins TWINS, prins Jurgen & prinses Carlijn

Nieuwe prins voor Krabberdonk: het is er niet één, het zijn er twee!

TWINS De nieuwe Prins carnaval van Krabberdonk is wel een heel bijzondere: het zijn er twee. Tweeling Henk en Toon van Gestel (53) gaan als duoprins Prins Twins de scepter zwaaien over het 44-jarige Krabberdonk. Doordat er veel extra jubileumactiviteiten op het programma staan, krijgen de beide heren het druk. Overal zullen ze als Prins Twins samen verschijnen.

Henk en Toon van Gestel zijn rasechte Dungenaren die al heel wat jaren meedraaien met het Dungense carnaval. Ze zijn lid van de oudste carnavalsclub van Krabberdonk, De Perketuuters. Ze maken graag muziek en presenteren het carnavalsevenement ‘En de vur d’n dinsdagavond.’ De twee heren worden bijgestaan door de Raad van Elf, dit jaar door Prins Twins betiteld als de Jubelientjes. De Raad bestaat uit zestien dames. De nieuwe leden zijn: Wendy van Hal, Angela Rijken, Jacqueline van Vugt, Karin Vissers, Frances Steenkamp en Erma Peijnenburg.

JEUGD Voor de leden van de jeugdraad was het ook spannend. Via een loting werd bepaald wie Prins, Prinses en Adjudant mochten worden. De spanning werd flink opgebouwd door presentator Marc Minkels. Uiteindelijk waren Jurgen Roeffen (Prins), Carlijn van Krieken (Prinses) en Solfee Postma (Adjudant) de gelukkigen. De jeugdraad van Krabberdonk bestaat uit 20 kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool.

KUL De onthulling van alle hoogwaardigheidsbekleders gebeurde ook dit jaar weer tijdens het Krabberdonks Unieke Liedjusfestival (KUL). Hiermee werd een geslaagd startsein gegeven voor de 44ste verjaardag van Krabberdonk. Met de ‘We Heur ik Haus Bent’ was het feest der herkenning van 44 jaar carnavalsmuziek. Daarnaast was er een competitie voor het beste carnavalsnummer met zeven deelnemende groepen. Winnaar was de Jeugdraad met het vrolijke carnavalslied ‘Carnaval vier je met elkaar’. Het optreden van De Donkheren (oud-prinsen) werd beloond met de aanmoedingsprijs. Het koor De Hoge Noot was voor deze ene keer weer bij elkaar om een oud succesnummer te zingen en ontving de creaprijs.