Krabberdonk viert vierenveertigste verjaardag

Krabberdonk viert vierenveertigste verjaardag

Den Dungen staat aan de vooravond van de aftrap voor 44 jaar carnaval in Krabberdonk. En dat gaat niet ongemerkt voorbij. Met het thema ‘Krabberdonk loat ut vieren’ wordt dit carnavaleske jubileum vanaf 10 november op veelzijdige wijze gevierd. Het hele jaar wordt doorspekt met leuke evenementen en gezellige ontmoetingen.

De vele vrijwilligers die betrokken zijn bij Krabberdonk bouwen met doorzettingsvermogen en enthousiasme aan enkele gezellige carnavals evenementen, met als hoogtepunt de carnavalsdagen van vrijdag 8 februari tot en met dinsdag 12 februari. Veel bestaande carnavalsactiviteiten, zoals de Krabbertuin, krijgen een extra feestelijk tintje en worden aangevuld met jubileum activiteiten.  Zondag 27 januari is de dag van ’t Krabberdonks Kado, een gezellig dorpsfeest voor zowel Krabberdonkers als clubs uit omliggende gemeente en acts uit de regio. En er komt een wandel- en fietskroegen tocht voor alle dorpsgenoten met leuke intermezzo’s, muziekjes en acts, zowel binnen als buiten en een fototentoonstelling van de historie van het Krabberdonkse carnaval. Wat er nog meer komt, blijft even een verrassing.

Jeugd
Tijdens carnaval is er een spetterend jubileumfeest voor alle jonge Krabberdonkers van 2 tot 15 jaar in The Scratch. En voor de tweede keer krijgen kinderen van de basisschool de mogelijkheid om in een loods van Krabberdonk te bouwen aan hun eigen carnavalswagen.

Logo
Ieder jaar heeft carnaval in Krabberdonk een ander thema en logo, waarvan ook een Krabberpin te verkrijgen is. Het thema wordt bepaald via een prijsvraag. Dit jaar is het ‘Krabberdonk loat ut vieren’. Een knipoog naar het vieren van het 44-jarig jubileum. De bedenkster van dit thema is Elles Kooijmans uit Den Dungen.

Wie wordt de prins?
Op 10 november wordt bekend wie als Prins Krabber de scepter mag gaan zwaaien over het jubilerende Krabberdonk. De presentatie van de nieuwe prins en zijn gevolg en van de jeugdraad vindt plaats tijdens het Krabberdonks Unieke Liedjusfestival (KUL) bij Boer Goossens, aanvang avond 20.00 uur.

KUL
Het jubileumjaar begint met het KUL. En daarom wordt het programma van de avond opgeluisterd door de Heur Ik House Band die samen met muzikale gasten veel carnavalsmuziek zal laten horen. De Heur Ik House Band zorgt op verzoek ook voor begeleiding van de deelnemers. Er zal ook een zgn. “in de weik” avond worden georganiseerd om deelnemers te helen met muziek, teksten etc. Wil je meedoen, schrijf je dan in bij Huub Goossens, email info@boergoossens.nl