Krabberkoerant 1e prijs

Krabberdonk wint publieksprijs Krantenwisseltrofee

De Krabberkrant is zaterdag 10 maart door de publieksjury van de Krantenwisseltrofee bekroond met een eerste plaats. Hotel Nuland was het toneel van dit boekenbal van carnavalskranten. Het is de eerste keer dat de redactie van de Dungense krant de wisseltrofee mee naar huis neemt.

De Krantenwisseltrofee is voor de 38e maal uitgereikt door de Stichting Krantenwisseltrofee Noord-Brabant, die haar roots in Den Dungen heeft.  Het was Stichting Krabberdonk die in 1974 op kleine schaal startte met de competitie Krantenwisseltrofee.  De Stichting vond  dat het een carnavalsperiodiek van waarde was voor de Brabantse cultuur, waarin het volksfeest carnaval een belangrijke plaats inneemt. Daarom verdienden de makers belangstelling en waardering.

Op de landkaart werd rondom Den Dungen een cirkel van elf kilometer, elf meter en elf centimeter getrokken en de carnavalsclubs die een carnavalskrant of -blad maakten, werden benaderd om aan deze Krantenwisseltrofee deel te nemen. Gemeenten als ‘s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel, Berlicum, Esch, Liempde, Schijndel en Den Dungen deden mee. Tegenwoordig worden er prijzen uitgereikt in drie categorieën: kranten, buukskes en bloaikes door publieksjury en vakjury. En doen er 32 gemeenten mee.

De vierde plaats bij de vakjury is voor de redactie aanleiding om er nog een extra schepje bovenop te doen om volgend jaar, tijdens het 44-jarig bestaan, ook bij deze jury hoge ogen te gooien.

Op de foto van links naar rechts drie leden van de redactie: Roy Hellings (coördinatie en redactie), Hester van Nisselrooij (redactie), Ben Kok (illustraties).  Niet op de foto: Marijke Daniël (vormgeving), Frank van Boxtel (fotografie).

Organisatie Krabberkoerant proficiat met het behaalde resultaat. Al het harde werken wordt beloond! Klik nogmaals hiernaast bij Krabberkoerant om de krant digitaal te bekijken.