14-11: presentatie (jeugd)prins, adjudant en raad

Op 14 november is de aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen. De Prins, Jeugdprins en (Jeugd)Raad van Elf worden dan geïnstalleerd tijdens het Krabberdonks Unieke Liedjusfestival (KUL) in Boer Goossens. De avond begint om 20.30 uur.

Wie wordt de nieuwe prins?
Ook dit jaar zijn de keuzeheren van Krabberdonk er in geslaagd om hun keuze voor de nieuwe Prins en zijn Adjudant tot het laatst toe geheim te houden, al worden er de komende weken wel enkele tipjes van de sluier opgelicht. Na 11-11 kunnen de Prins en Adjudant zich in alle openheid gaan voorbereiden op de schone taak om voor te gaan in het Krabberdonkse carnaval. Hierbij worden zij ondersteund door het College van Raadsleden, dat sinds zes jaar uitsluitend uit vrouwen bestaat. De ondeugende naam die de dames afgelopen jaar met carnaval kregen, ‘De Boefjes’, zal door de nieuwe Prins traditiegetrouw worden aangepast aan het carnavalsthema van dit jaar.

Hartverwarmend
Het thema van carnaval 2010 is ‘Krabberdonk, hartverwarmend!. Omdat Valentijnsdag dit jaar op carnavalszondag valt, kunnen Dungense carnavalsvierder daar vanuit veel invalshoeken weer creatief mee aan de slag.

 Jeugdraad
De twintig leden van de jeugdraad tellen de dagen af tot 14 november. Voor hen is het superspannend omdat ze dan pas te horen krijgt wie Prins, Prinses en Adjudant gaan worden. Hier werd eerder in het uiterste geheim om geloot door de jeugdcommissie en de fotograaf, die voor alle eerlijkheid foto’s maakte van de trekking. Voor de rol van Prins en Prinses waren voor elk twee gegadigden; voor de rol van Adjudant maar liefst zes. Van de Prins en Prinses wordt verwacht dat ze in het openbaar hun mondje kunnen roeren, en daar is thuis al druk voor geoefend.

KUL
De bekendmaking van de nieuwe Prins gaat gepaard met een daverend liedjesspektakel, met de naam Krabberdonks Unieke Liedjusfestival (KUL). Hier hebben zich een mooi aantal enthousiastelingen voor ingeschreven, met ook enkele verrassende nieuwekomers. Alle Dungense muziekanten en groepen kunnen deelnemen aan dit muzikale evenement. De acts zijn verdeeld in twee categorieën; liedjes met een bestaande tekst en melodie en eigen composities. Een deskundige jury beoordeelt de deelnemers en het winnende lied wordt op cd uitgebracht en natuurlijk tijdens het Dungense carnaval gedraaid.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.